Lägga till ny sida på hemsidan

Vad är en sida?

Sidor används för information som ska vara synlig under en längre tid, ofta i menyn ovanför. Det du läser just nu är exempel på en sida eftersom den innehåller information som inte bara är tillfällig och ska gå att hitta lätt via menystrukturen.

Skapa ny sida

För att skapa en ny sida ska du vara inloggad (och ha rätt behörigheter). Då bör du se en administrationsmeny allra längst upp där det bland annat finns ett plus-tecken och texten ”Nytt”. Håll musen över den så kan du välja ”Sida”. Gör det!

Titel och brödtext

Ange en titel och skriv in brödtexten. I menyn precis ovanför textrutan hittar du massa alternativ för att formatera texten. Lek gärna runt med dem. Ovanför det hittar du även knappen ”Lägg till media”. Med den kan du lägga till bilder, dokument, videos eller vad du nu känner för. Kanske kommer det snart en ny sida som berättar mer om det.

Så här kan det se ut på sidan
Så här kan det se ut på sidan
Sidattribut och utvald bild

Till höger hittar du inställningar för bland annat ”Sidattribut” och ”Utvald bild”. Under ”Sidattribut” så är det mest relevanta alternativet ”Överordnad”. Detta anger var i toppmenyn din sida ska hamna. Anger du ingen överordnad sida hamnar din sida direkt i toppmenyn vilket man oftast inte vill. Genom att ange en överordnad sida (t.ex. ”För ledare”) kommer din sida att hamna under det alternativet i menyn. Om du inte vill att det ska hamna i bokstavsordning i menyn så kan du ange en annan ordning än 0. Ju lägre siffra, desto högre upp i menyn visas sidan.

Här har t.ex. sidan "Stadgar" hamnat under "För ledare" i menystrukturen.
Här har t.ex. sidan ”Stadgar” hamnat under ”För ledare” i menystrukturen.

En ”Utvald bild” kommer lägga sig längst upp på sidan och bör därför vara rätt stor. Om du vill ha en utvald bild, tryck på ”Ange utvald bild” och använd en befintlig bild eller ladda upp en ny.

Exempel på en sida med utvald bild
Exempel på en sida med utvald bild
Förhandsgranska och publicera

När du börjar känna dig nöjd med din sida kan du trycka på ”Förhandsgranska”. Då får du se hur din sida skulle se ut om du publicerar den nu. När du är helt nöjd trycker du ”Publicera”.

Ändra var sidan hamnar i menyn

Om du inte är nöjd med var din sida hamnar i menyn så kan du gå in i administrationspanelen under ”Utseende” och välja ”Menyer”.

menyer_i_administrationspanelen

Här kan du dra runt sidor i menystrukturen eller lägga till och ta bort sidor.

 

Lycka till med att skapa din nya sida!